Aktuális

Tegnap volt Nagyböjt V. vasárnapja, más néven Feketevasárnap. E nappal kezdődően a templomok feszületeit és a főoltár képét föltámadásig fekete (1965 óta inkább lila) lepellel takarjuk le. A középkorban e böjti lepelre ráfestették Jézus életének, vagy szenvedésének egy-egy állomását, s így az a nép számára egyúttal biblia pauperumként szolgált.

Nagyböjti jótékonysági akcióink vége felé járva, most az ilyenkor aktuális plébániai támogatásokban szeretnénk segítségeteket kérni:

Kedves Testvérek!
Ezúton is szeretnénk megköszönni adományaitokat.
A katolikus iskolák és a perui misszió számára összességében 3millió forintot tudtunk továbbítani.
Egyaránt köszönet érte az adakozóknak és a szervezésbe bekapcsolódóknak.

A Pasaréti Ferences Plébánia pályázatot hirdet arculati design és logó megtervezésére (felhasználása: programfüzet, plakátok, naptár, közösségi média kommunikáció, kiadványok stb.).

Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, Hernádi Lehel ferences szerzetes vagyok. Néhány évvel ezelőtt, növendék koromban még én is Pasaréten éltem, többen közületek személyesen is ismernek.

Ferenc pápa 2020. december 27-én, Szent Család vasárnapján hirdette meg 2021-re a családnak szentelt különleges évet.

A mise idején nem gyóntatunk, viszont 18.45-től négy paptestvér szolgáltatja ki a szentséget, így mindenki kellő időben haza tud érni.

Gyermek- és ifjúsági zenekart szervezünk Quirin testvér és Ménesi Gergely vezetésével, amelybe várjuk azokat a 8 év feletti zenészeket, akik fúvós, vonós, ütős hangszeren játszanak, és kedvük lenne bekapcsolódni a templomi klasszikus zene szolgálatába, vállalva a próbákat is.

Az elmúlt év nehézségei ellenére is, minden évszakban volt lehetőségünk támogatni az arra rászorulókat. Hálásan köszönjük adományaitokat!

A Szentatya ebben az évben Szent József tiszteletét szeretné előmozdítani, mely kezdeményezésről a mellékelt rendelkezésben találtok bővebb tájékoztatást.

Plébániai fiataljaink segítségetekkel, több mint 100 cipősdobozt juttathattak el Arlóra Szent Ferenc Kisnővéreihez szebbé téve ezzel sok nehéz sorsú gyermek és fiatal Karácsonyát. Volt lehetőségünk beszélgetni Judit nővérrel (Szent Ferenc Kisnővérei) aki az ottani életükről, munkájukról mesélt nekünk