Házasság szentsége

Amennyiben már előre ismert az esküvő időpontja, kérjük, január közepéig jelezzék a házasságkötési szándékot, hogy az erre való felkészülésre - jegyesoktatásra - megfelelő időt tudjunk szánni. Jelentkezési lehetőség a plébános atyánál, az adatlap leadásával - mely innen letölthető - egyidejűleg.

A házasságkötéshez kapcsolódó templomi információkat ITT megtalálja.

Azok, akiknek házasságkötési szándéka ettől eltérően születik meg, személyesen keressék fel a plébános atyát, hogy az előkészületek rendjét nekik megfelelően alakíthassák.

A házasságkötéshez szükséges egy új keresztlevél beszerzése (ez nem azonos a keresztelési emléklappal!), amit azon a plébánián lehet igényelni, ahol a házasulandókat keresztelték.

Amennyiben pedig a jegyesek nem a pasaréti plébánia területén laknak, a keresztlevelet el kell vinniük a területileg illetékes plébánoshoz, aki engedélyezi a templomunkban történő házasságkötést. 

Plébániánkon működő Jegyesoktatás további részleteit a gombra kattintva érheti el.

Esküvő utáni fogadásra, vacsorára jó szívvel ajánljuk az új Közösségi Ház lehetőségeit: kertkapcsolatos nagyterme méltó helyszíne lehet a szertartást követő családi és baráti együttlétnek. 

Terembérlettel kapcsolatban az info@pkh.hu címen lehet érdeklődni. https://pasaretikozossegihaz.hu/teremberles