Szentségimádás

Folyamatos szentségimádás

Templomunkban folyamatos szentségimádást tartunk a Szent Ferenc kápolnában, amely a főbejáratnál a bal oldali üvegajtó felől közelíthető meg, így hétfőtől péntekig a reggeli szentmisét követően 18.00-ig mindenki a neki megfelelő időszakban térhet be az Oltáriszentségben jelenlevő Úrkrisztus elé. 

Állandó jelleggel továbbra is vállalhatunk 1-1 óra imádságot, amellyel biztosítjuk, hogy mindig legyen imádkozó az Eucharisztia előtt.

 Ennek előjegyzése a portán vagy a pasapleb@ferencesek.hu címen lehetséges.

Közösségi szentségimádás

Hétköznapokon 19.00-19.30 a templomban.

A lehetőség keretei között, főként a nagyobb településeken jó lenne kijelölni templomokat vagy kápolnákat a folyamatos szentségimádás helyéül. Emellett ajánlom, hogy a katekézisben, különösen az első szentáldozásra való fölkészítésben, ébresszék föl a kicsinyekben a Jézus társaságában időzés iránti érzéket és ennek szépségét, s tanítsák őket csodálni Jézus jelenlétét az Eucharisztiában...A személyes kapcsolat, melyet egy-egy hívő ápol az Eucharisztiában jelenlévő Jézussal, mindig az egyházi közösség egészére utalja őt, táplálva benne annak tudatát, hogy Krisztus testéhez tartozik. 

(XVI. Benedek pápa)