Plébániai járványügyi intézkedések

2021.03.06

A Főegyházmegyei Hivatal rendelkezése értelmében - amely arra irányul, hogy a nagyhetet már együtt ünnepelhessük -, március 8-a, hétfő reggeltől szüneteltetnünk kell a nyilvános liturgiákat. A kialakult helyzetben templomunk istentiszteleti rendje a következőképpen alakul:

Minden szentmisét, zsolozsmát, keresztúti ájtatosságot a szokott rend szerint megtartunk, amelyeket a plébánia YouTube csatornáján közvetítünk, a liturgikus eseményekbe itt kapcsolódhatunk be. 

Ez alól egyedül a szombat 17.00-kor kezdődő szentmise kivétel, ami elmarad, az óvodás hittan pedig 17.30-ra kerül át. 

A vasárnap 10.00-es misét kihangosítva a templomkertben is követhetjük.


Áldoztatás a szentmisék végén, a záró áldás után lesz, hiszen mindenki tudja, egy-egy mise kb. mikor fejeződik be, így akkorra ide tud érni, ha áldozni szeretne. Kérjük, a járvány ezen időszakában kizárólag kézbe áldozzunk!


Gyóntatás: vasárnap 9.00 - 12.00 között - jó idő esetén a rendház udvarán, rossz időben pedig az előtéri irodában; ekkor a gyóntatónál áldozni is lehet. Hétköznap esténként 18.00 - 18.30 között az előtéri irodában.


A templom - vasárnap délután kivételével - egész nap nyitva lesz, a szentségimádási lehetőség biztosított.


Aki bárminemű segítségre szorul; ha szeretné, hogy szentségekkel ellássuk, vagy igényli, hogy áldoztatóink elvigyék hozzá az Eucharisztiát, kérjük,

 jelezze a plébánia email címén vagy 06 20 823 2422 telefonszámon.


Aki személyesen is szeretne szentmisén jelen lenni, a Buda-környéki településeken ezt több helyen megteheti. Érdemes azonban előre megérdeklődni a mise időpontját, mert a nyilvános misék megtartásának kérdése a Székesfehérvári Egyházmegyében a plébánosokra lett bízva.


Miközben mindenkit kérünk a Főegyházmegye által kiadott rendelkezések betartására, mindenkit bátorítunk a vasárnap tényleges megszentelésére, az egyéni és családi imádság, a szentségi élet adott lehetőségeinek felhasználására, a rászorulókra való odafigyelésre. 

A megszokott körülmények változása ne sodorja lélegeztető gépre hitéletünket!

Amikor megkapjuk az engedélyt a nyilvános liturgiák végzésére, templomunkban abban a pillanatban helyreállítjuk ennek megszokott rendjét.