Új közösségi ház

PASARÉTI KÖZÖSSÉGI HÁZ - Ahol Te is a közösség része vagy!


Indulás - Cél - Adományozás

2021. július 1-jével átadásra kerül az új közösségi ház, amelynek 180 főt befogadó, gyermekjátszóval ellátott nagyterme, kiülős tetőterasza lesz. Az intézményben helyet kap még a kápolna, három hittanterem, egy 70 négyzetméteres sportterem, a kiszolgáló helyiségek és a raktárak.

Az új közösségi ház építését az indokolta, hogy a Kájoni Házban megnövekedett az óvoda és a szociális hálózat területigénye, ahol már így is mostoha körülmények között voltak elhelyezve a programok, a munkatársak. A plébániai tér felszabadulásával így a Kájoni Házban a gyermekek és az idősek, az őket ellátók is megfelelő körülmények között dolgozhatnak tovább. A közösségi élet pedig olyan új lehetőségeket kap a templom mellett lévő új épületben, amelyekkel - reményeink szerint - jobban tudjuk segíteni a hit, a kultúra, az egészséges életvitel találkozását, megfelelünk azoknak az elvárásoknak, amelyek napjaink egyházközségi életét szolgálják.

A közösségi házban új befogadó teret nyernek hitéleti eseményeink. Kápolnánk kiválóan alkalmas a közösségek, hittancsoportok imádságára, szentmiséjére, itt lehet a keresztelők, házassági jubileumok színhelye, magánimádságot reggeltől estig bármikor végezhetünk e térben. A hittantermek jól felszereltek, összenyithatók és egymástól függetlenül is használhatók. Az előterekben a szülők várakozhatnak, beszélgethetnek. Igyekszünk helyet biztosítani arra is, hogy az ifjúsági hittanosok csak úgy betérjenek, leülhessenek egy-egy találkozásra.

A működés előkészítésében nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a környék lakosságának életét könnyebbé, szebbé tegyük, ezért igyekszünk olyan programokat is elérhetővé tenni, ami segíti a sérült gyermekek fejlesztését, idősek kondícióban tartását, a Kilátó Mentálhigiénés Központ programjai is ide kerülnek át. Tárgyalásban vagyunk rendszeres pódiumszínpad-előadások, hitet, családot erősítő programok szervezőivel, a sportterem pedig egyaránt alkalmas lesz gyermek-, idős-, kismamatornára, balettre, a fiataloknak aktív testmozgásra. A nagyterem konferenciák, összejövetelek tartására is kiváló lehetőség: hármas, hangszigetelt osztású, egymástól függetlenül használható, a kor igényeinek megfelelő felszereltséggel, magas színvonalú catering biztosításával. Szeretnénk, ha a vasárnapi misék után itt lehetne maradni, inni egy kávét, amíg a gyermekek a kertben, a játszószobában játszanának.

Mindez Magyarország Kormányának támogatásával jön létre, ám az indulástól kezdve nekünk kell fenntartani, ami vállalható, de ehhez szükséges az egyházközség tagjainak segítsége, összefogása Hogyan tehetjük ezt meg?

  • az adó második 1%-nak felajánlásával a Pasaréti Ferences Alapítvány javára. Adószáma: 18096026-2-41
  • Családi programokra (pl. esküvő, születésnap, karácsonyi ebéd) való igénybevételre
  • Ha tehetjük, igénybe vesszük saját vagy ajánljuk más cégek rendezvényei számára
  • Adományok felajánlásával

Az építkezésről fényképes beszámolónkat ide vagy a gombra kattintva tekintheti meg!

Fényképek az épületről