Plébániai Karitász

PLÉBÁNIAI KARITÁSZ

A rászorulókról való gondoskodás Krisztussal való életközösségünk természetéből fakad, formáját pedig az adott kor szükségletei, lehetőségei adják. Ennek megfelelően egyházközségünkben a következő terülteken próbáljuk továbbadni, amit az Úrtól kaptunk:

  • Nagycsaládok vagy nehéz életkörülmények között élők alkalmi támogatása élelemmel, alaposabb ismeretség esetén rendszeres élelmiszeradománnyal, közüzemi számlák kifizetésével, gyógyszerkiváltással, iskolakezdési vagy tábortámogatással.

  • Idősek látogatása, rászorultság, vírushelyzet idején a bevásárlás átvállalása.

  • Hozzájárulás a Kárpátaljai Ferences Misszió intézményeinek működtetéséhez.

  • Krumpliebéd: évente két vasárnap krumplival, káposztával vendégeljük meg vendégeinket, arra kérve őket, egy vasárnapi ebédjük összegét adományozzák a Karitásznak, amit ősszel a kárpátaljai szegényeknek, tavasszal pedig szórványban, üldözés közepette élő keresztény testvéreinknek juttatunk tovább.

  • Jótékonysági vásár szeptemberben az arlói cigánypasztoráció, adventben a hajléktalanok, fogyatékkal élők javára.

  • Hajléktalanokkal foglalkozó katolikus intézmények támogatása (Szent Egyed Közösség, Csak Egyet Szolgálat, Teréz anya nővérei).

  • Gyermekek csokoládé és fogmosó-felszerelés gyűjtése december 7 és 15. között a kárpátaljai gyermekek karácsonyára.

  • Gondviselés Háza, amelyet rendtartományunk üzemeltet és a kerületrész rászoruló betegeinek ellátásáról gondoskodik.

  • Együttműködés a II. kerületi Család-és Gyermekjóléti Központtal, illetve a Szent Erzsébet Karitász Központtal, több plébánia karitász csoportjával.

Támogatás: A Pasaréti Karitász működését az alkalmi gyűjtések mellett a templom előterében lévő Szent Antal persely biztosítja. Kérjük és köszönjük is, hogy ezen keresztül vagy címzett átutalással segítik munkánkat!

Önkéntesség: A plébánia igazolni tudja a gimnazisták önkéntes óráinak teljesítését, de jó testi-lelki erőben lévő, felnőtt és idősebb hívek önkéntes munkáját is örömmel fogadjuk. Ilyen terület lehet a csomagolás, kiszállítás, idősek látogatása.

Híveink adományából építettek már csirkefarm-épületet Afrikában, támogattuk a pakisztáni hitoktatás fennmaradását, a nagyszőlősi óvoda megépülését, egy délvidéki szórvány-egyházközség liturgikus felszereléseinek megújítását, fiatalok továbbtanulását, a környék gondokkal küszködő emberinek biztonságát.

Egyéb információk: pasaret.karitasz@gmail.com

 (H-SZO.: 8.00-20.00, V.: 8.00-12.00)