Aktuális

Ahogyan Szent Ferenc atyánk tanítja:"Íme, nap nap után megalázza magát, mint akkor, mikoron királyi trónjáról a Szűz méhébe szállott alá; nap nap után közénk jön alázatos külsőben; nap nap után leszáll Atyja öléről az oltárra és a pap kezébe adja magát. És mint egykoron valódi testében jelent meg a szent apostoloknak, azonképpen most a szent...

Kezdetben nem volt más, csak a kegyelem. A szentelési szertartás 1934-ben reggel 8 órakor kezdődött és a 13:30-kor befejeződött szentmisével ért véget, miközben az összesereglett hívek be sem fértek a templomtérbe. Nem ígérhetünk öt és fél órás szertartást, de reméljük, az utóbbi körülmény most is fennáll majd.

"Serédi Jusztinián bibornok-hercegprimás vasárnap felszenteli fényes szertartások kíséretében a ferencesek pasaréti új templomát."

Családi nap

2024.10.04

Ezen a szombaton vidám családi nappal, utcai forgataggal, örömteli együttléttel ünneplünk. Lesz vezetett templomtúra, bemutatkozik a jubileumra készült ferences sör, játszóház és kézműves foglalkozások, ugrálóvár, pikk-pakk piac, kürtős kalács és pörkölt, az óvodások előadása Szent Ferencről, Pasaréti Kabaré és sok egyéb meglepetés.

Október 14-én ünnepeljük templomunk felszentelésének 90. évfordulóját, amelyre ünnepi rendezvénysorozattal készülünk. Fontosnak tartottuk, hogy olyan programokat szervezzünk, amik erősítik közösségünket, hiszen az épület látható falain túl még fontosabb az egyház láthatatlan valósága, a kapcsolatok, az imádság, a találkozás. Erre hívunk mindenkit...

A Budapest-Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánia fotó- és rajzpályázatot hirdet a templom felszentelésének 90. évfordulója alkalmából.

Megjelent plébániánk új programfüzete, mely a május és augusztus közti időszak eseményeit tartalmazza.

Megjelent plébániánk új, első negyedéves programfüzete, amely a templomban a padokon, az újságos asztalon és online is elérhető:

Foci kupa 2024

2023.12.10

2023 január 13-án szombaton a pasarétre járó fiatalok és kevésbé fiatalok számára labdarúgó bajnokságot rendezünk a Szent Angéla Iskola tornatermében. Jelentkezési lapot a portán lehet kérni, melyet legkésőbb december 30-ig kell leadni szintén a portán.